Stergerea unui fisier imposibil de sters

Pare de necrezut, dar pana si un utilizator experimentat poate sa se confrunte cu aceasta problema. Cel putin odata fiecare a intalnit o eroare de genul

  • Cannot delete file: Access is denied
  • Cannot delete folder: There has been a sharing violation
  • Cannot delete file: It is being used by another person or program
  • Cannot delete folder: Make sure the disk is not full or write-protected and that the file is not currently in use.

Nu este nevoie sa traduc. In mod normal se elimina pe rand cauzele de mai sus si problema se rezolva. Cu toate acestea nu reuseam sa sterg un folder ce continea vob-uri. Asa ca am inceput „sa sap”.

Am incercat pe rand urmatoarele: schimbari de atribute, permisiuni, etc. – esec.

Am incercat sa sau properties, advanced options si verific daca fisierul este criptat – no way - nici nu puteam sa apas pe aceasta optiune.

Am incercat sa utilizez unlocker, cel mai tare program care se lauda ca rezolva problema asta, vedeti si voi detalii aici http://ccollomb.free.fr/unlocker/

Si cu toate acestea problema nu era rezolvata. Pana la urma am sapat in microsoft support si de aici am inceput iarasi sa incerc o gramada de variante. Printre altele se recomanda si dezactivarea image si media preview, lucru discutat aici https://archive.tipit.info/2006/04/09/problema-folderelor-cu-fisiere-avi-in-xp-windows-explorer/ . De asemenea am incercat sa fortez dezactivarea sistemului de denumire a fisierelor de tip ms-dos 8.3 pentru partitii ntfs dupa cum se vede aici. 

Ajuns in pragul disperarii caut mai departe tot la microsoft. Ideea era simpla: am o problema de windows, sunt client microsoft, trebuie sa aflu raspunsul: de ce ?

Am aflat ca aveam o cale foarte lunga, cu „caractere nepermise” si ca ei recomanda sa sterg pe rand de la coada spre radacina pe rand fisierele, si ca de altfel este imposibil de sters asa ceva. Noroc tot cu tehnologia de „networking”. Tot ei au gasit si solutia, de a mapa ca drive de retea folderul, in acest fel se scurteaza calea si se pot face operatii cu fisiere.

Pana acum a fost o introducere cam lunga, destul de egosita. Totusi deoarece este o problema mai deosebita am tinut sa o impartasesc.

Puteti fi pusi intr-o situatie similara cand faceti dezarhivari in foldere recursive, de aceea este recomandat sa alegeti manual o cale cat mai scurta cand faceti o dezarhivare.

In cazul meu a fost ceva de genul d:\nume\nume.nume\nume.nume\nume.nume\fiser.extensie

suficient cat sa dai peste cap sistemul de fisiere al windoze-ului

Solutia: am facut share pe ultimul folder, am parcurs propriul calculator „in retea” (evident activat si configurat corespunzator file and printing sharing) si am mapat ca drive de retea folderul cu pricina. Apoi am sters pur si simplu continutul acestuia. Am procedat similar de la dreapta la stanga spre radacina, pana cand am reusit in final sa sterg toate fisierele.

Sfat: alegeti intotdeauna nume de foldere si de fisiere corespunzatoare, cu cai cat mai scurte, fara spatii sau semne ciudate. (Asta va va scuti de probleme si atunci cand veti dori sa ardeti cd-uri in format dupa standardul ISO.).

Cele de mai sus sunt testate pe Windows XP Home, Windows XP Proffesional, SP2, partitie de tip NTFS.