Distributia Sabayon Linux

Sabayon LinuxSabayon Linux este o noua distributie de linux aparuta recent, site-ul oficial este www.sabayonlinux.org

Evident ca in ziua de astazi sunt o multime de distributii de linux care sunt foarte bine realizate, si este foarte greu a lua decizia “care este mai buna”. Deoarece linux-ul este ultra customizabil, putem trage concluzia ca exista in ziua de astazi cate o distributie optimizata pentru un anume scop.

Nu voi intra in detalii in analizarea acestei distributii, voi puncta doar prin ce este deosebita de celelalte:

 • Include in mod nativ suport pentru Window Manager-ul BERYL care dupa cum stim este accelerat grafic cu ajutorul OpenGL si in prezent este cea mai puternica si mai spectaculoasa interfata grafica pentru un sistem de operare. Mai multe detalii aici http://www.beryl-project.org/ . Puteti avea o ilustrare daca cautati pe Youtube termenii Beryl vs Vista
 • Este realizata atat pentru procesoare pe 32 bit cat si pentru procesoare pe 64 bit
 • Varianta completa in versiunea DVD si varianta mini in versiunea CD
 • Este optimizata pentru generatiile de calculatoare fabricate in ultimii 2-3 ani, deci necesita resurse hardware peste medie, dar si satisfactia este peste masura asteptarilor.

Mai multe puteti vedea chiar pe site-ul oficial, si de ce nu sa si incercati pe propriul dumneavoastra calculator aceasta experienta a unui Desktop 3D impecabil. (in masura in care calculatorul dvs. nu este 100% compatibil va trebui sa faceti manual anumite setari)

Turn Off UAC in Vista

User Account Control (UAC) este o facilitate a Windows Vista care previne accesul neautorizat la schimbarile ce afecteaza sistemul de operare.

In cazul in care aceasta facilitate va deranjeaza, mai ales cand doriti sa instalati anumite programe, puteti sa-l dezactivati din Control Panel.

Calea este:

Control Panel\User Accounts\User Accounts\Turn User Account Control On or Off

Schimbarea se activeaza la urmatorul restart.

Recomandat este a fi pastrat activ.

Skype – inregistrarea convorbirilor – 10 programe in test

Skype nu are in prezent inclusa facilitatea de a inregistra convorbirile si de aceea Skype recomanda folosirea unui alt software pentru aceasta.

Pentru windows sunt cel putin 10 aplicatii capabile de a inregistra transmisiile de voce prin skype:

 1. Total Recorder – inregistreaza convorbirile si le salveaza in formate MP3, wav, wma sau ogg
 2. Pamela – program certificat de Skype pentru inregistrarea convorbirilor. Gratuit cu optiuni de upgrade. Versiunea free poate inregistra pana la 15 minute.
 3. Freecorder – usor de utilizat, pause/resume, eliminare automata a “tacerii”. Format mp3.
 4. Hot Recorder – permite partajarea conversatiilor inregistrate.
 5. i-Sound – Inregistreaza conversatiile si transmisiile radio live si permite reducerea zgomotului de fond in timp real.
 6. KishKish SAM – inregistreaza si salveaza convorbirile, poate detecta nivelul de stress din voce.
 7. MixCast Live – inregistreaza si ofera posibilitate de podcast
 8. PoweGramo – inregistreaza convorbirile, usor de partajat inregistrarile.
 9. SkyLook – inregistreaza convorbirile in format mp3 si le face usor de trimis cu MS Outlook
 10. PrettyMayalegerea archive.tipit.info datorita facilitatilor si a ergonomiei oferite -inregistreaza si reda usor convorbirile si le salveaza in format mp3. Versiunea gratuita permite inregistrari de pana la 30 minute. De asemenea permite folosirea creditului Skype Out de pe un telefon obisnuit (necesita sa aveti in prealabil activat Skype In, si merita folosit doar in tarile in care Skype ofera Skype In). Permite si partajarea unui stream audio (evident rulat direct, nu prin intermediul microfonului). A fost testat si cu Skype 3.0 si Windows Vista x64.

Aceste legaturi sunt oferite cu titlu informativ, va lasam pe dumneavoastra sa alegeti programul care se potriveste cel mai mult asteptarilor dvs.

Deschiderea command prompt cu click dreapta

Aceasta functie este deja prezenta in Windows Vista. Pentru utilizatorii de Windows Xp aceasta poate deveni accesibila cu ajutorul unui PowerToy numit Open Command Window Here. Acesta va adauga pur si simplu la meniul contextual al folderelor sistem posibilitatea de a deschide command prompt (cmd.exe) direct din folderul respectiv (echivalent cu cmd si apoi cd catre folderul dorit).

Atat acest PowerToy cat si altele la fel de utile pot fi descarcate gratuit de catre utlilizatorii de Windows de la adresa http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx