Abonamente la stiri cu Google Reader

Daca aveti un cont la Google, de exemplu la gmail, il puteti folosi si pentru a citi stiri in format xml, rss. Aceste stiri pot fi prezente in Google Homepage (cand este setat google ca homepage al browserului dumneavoastra) cat si in Google Reader. De exemplu pentru a va abona la stirile oferite de archive.tipit.info urmati acest link. Pentru a putea salva acesta subscriptie trebuie sa va logati cu acelasi user pe care il folositi si la gmail.

O alta solutie mai simpla este data de adaugarea unui feed reader in google homepage astfel:

 • Se urmeaza link-ul si se apasa butonul Add to Google homepage
 • Se seteaza ca homepage pagina http://www.google.com/ig/. Cel mai simplu, se trage link-ul http://www.google.com/ig/ deasupra butonului home homeaflat pe bara de navigare a browserului dumneavoastra. Valabil atat pentru Internet Explorer cat si pentru Firefox.
 • Optional se pot adauga si alte facilitati acestui homepage, dupa cum se vede in imaginea alaturataGoogle Homepage

Poti castiga bani doar jucandu-te ?

Counter-Strike, World of Warcraft, Quake, sunt numai cateva dintre titlurile de jocuri care au infierbantat mii de jucatori. Play just for fun or play for money ? “Profesionistii” participa chiar si la campionate internationale. Si in Romania sunt aceasta comunitate este destul de activa, exista atat site-uri care organizeaza concursuri (www.counter-strike.ro) cat si provideri de servere de jocuri (www.gameszone.ro). Nu sunt de acord cu astfel de practici datorita impactului social asupra jucatorilor. Practic foarte putini sunt cei care reusesc sa ia si bani iar numarul orelor petrecute in fata computerului este imens. Cu toate acestea, cei care oricum fac acest lucru, isi pot incerca sansele in competitii.
va urma…

Problema folderelor cu fisiere .avi in XP Windows Explorer

Problema de faţă apare în momentul în care folosim Windows Explorer (pe Windows XP) şi folderele ce conţin filme (în special fişiere de tip .avi) efectiv ne îngheaţă sau ne încetinesc calculatorul. În varianta XP, Windows Explorer are facilitatea de a afişa o previzualizare în iconul fişierelor de tip imagine sau multimedia, în modul de vizualizare Thumbnails. În cazul filmelor de dimensiuni mari, a fişierelor corupte sau incomplet downloadate cât şi în cazul codecurilor nesuportate de sistem este posibli ca procesul de generare a imaginilor miniatura de previzualizare sa dureze foarte mult sau chiar sa blocheze cu totul afişarea respectivului folder, chiar şi când acesta nu este în modul Thumbnails. Ca remediu la această problemă, nu ne rămâne decât să dezactivăm funcţiile image preview şi media preview astfel:

Din modul command prompt (Start Run cmd) se dau urmatoarele comenzi:

 • Pentru dezactivarea image preview scrieÅ£i regsvr32 /u shimgvw.dll ÅŸi apăsaÅ£i Enter
 • Pentru activarea image preview scrieÅ£i regsvr32 shimgvw.dll ÅŸi apăsaÅ£i Enter
 • Pentru dezactivarea media preview scrieÅ£i regsvr32 /u shmedia.dll ÅŸi apăsaÅ£i Enter
 • Pentru activarea media preview scrieÅ£i regsvr32 shmedia.dll ÅŸi apăsaÅ£i Enter

Interesant este faptul că această problema apare rareori sau deloc la folderele care conţin fişiere de tip mpeg 2, .mpg datorită modului diferit de indexare a fişierului. Poate aţi remarcat că un fişier mpg incomplet poate rula fara probleme intr+un player spre deosebire de un fişier mpeg 4 incomplet sau corupt care va duce la blocarea respectivului player.

Captura de ecran in Linux

Pentru a realiza capturi de ecran, in linux, avem mai multe posibilitati. In KDE exista aplicatia KSnapshot care realizeaza screen-shot-uri. gimpshot

Un alt program cu care putem face screen-shot-uri atat in KDE cat si in Gnome, este binecunoscutul editor grafic GIMP (cea mai buna alternativa gratuita la Photoshop). Dupa cum ii spune si numele, GNU Image Manipulation Program, GIMP este un program avansat de lucru cu imagini, din care vom folosi functia de captura de ecran astfel:

 • se deschide programul GIMP
 • se deschide File > Aquire > Screenshot
 • se selecteaza aria de capturat, de exemplu pentru a captura o singura fereastra se alege Take a screenshot of a single window
 • se activeaza fereastra corespunzatoare cu un click pe bara de titlu si apoi se apasa butonul grab
 • in acest moment se va deschide automat o fereastra GIMP ce contine tocmai imaginea capturata, ce poate fi editata in continuare cu GIMP sau poate fi salvata intr-un fomat grafic digital (de exemplu jpeg)
 • se alege File > Save As se alege tipul de fisier JPEG image si se salveaza numefisier.jpg

Captura de ecran in Windows

Operaţiune de bază, nelipsită din munca zilnică a unora dintre noi, captura de ecran (screenshot-ul) rămâne necunoscută pentru mulţi utilizatori de Windows. Mai exact este vorba de a face o poza a ceea ce se vede pe ecran (sau doar a ferestrei active)şi a salva imaginea obţinută intr-un format digital bitmap sau comprimat jpeg.

capturaCum se face:

 • Se selectează fereastra care se doreÅŸte a fi capturată, dând click pe bara de titlu a respectivei aplicaÅ£ii
 • Se apasă tastele Alt+PrtScr (Alt+PrintScreen)
 • Se deschide Paint ÅŸi se dă paste
 • Se ajustează după caz dimensiunile
 • Se salvează în format .jpeg sau .bmp